19.10.12

Whisky Live 2012: Màster class de Bowmore

Aquesta va ser la primer màster class a la que vam anar durant l'edició d'enguany del Whisky Live.  La cúpula de les Arenes va resultar un bon lloc per la fira;  amb tot, les màster class no es podien fer en un espai aïllat i per tant l'acústica d'aquests sessions va ser força dolenta.

Tot i que s'havia anunciat com una màster class de Bowmore, George Dundas - ambaixador de la marca - ens va presentar un ventall de productes de tot el grup Morrison Bowmore.
Aquest grup té tres destil·leries a Escòcia:  Bowmore a Islay, Auchentoshan a les terres baixes i Glen Garioch a les terres altes.  En aquesta sessió Dundas es va centrar en les dues primeres.  Vam tastar aquests maltes:
  • Auchentoshan 12 anys:  Un malta suau, ideal per un aperitiu.
  • Auchentoshan Triple Wood:  La maduració en tres bótes diferents li dóna un caràcter més complex.
  • Bowmore 12 anys:  Una de les expressions clàssiques de la destil·leria.  Es noten aspectes fumats, tot i que és un malta equilibrat, sense els aspectes punyents dels seus "veïns" del sud.
  • Bowmore 15 anys "Darkest":   Madurat durant 12 anys en bótes de bourbon i els darrers tres anys en bótes de xerès oloroso
 En definitiva va resultar un tast correcte.  Potser vam trobar a faltar algun producte una mica diferent i original donat que aquests maltes ja els havíem tastat anteriorment.   

1 comentari:

Celler Sota l'Escala ha dit...

No sabia que Bowmore i Autentochan eren dels mateixos origens empresarials. Encara estic sorprés, ja que són tan diferents !
Gràcies per les lliçons, profe !