31.12.12

Bon 2013!!


La destil·leria Glenfiddich celebra el seu 125 aniversari amb un arbre de Nadal format por 665 de les seves característiques ampolles triangulars.  Segons la mateixa destil·leria el primer Glenfiddich va ser elaborat el dia de Nadal de 1887.
Como ja vam veure en una entrada anterior Glenfiddich és el malta més venut en el món.  De fet va ser el primer single malt comercialitzat a gran escala:  El 1961 va començar a emprar ampolles triangulars i el 1963 es va comercialitzar en el mercat internacional.  Va ser una iniciativa innovadora donat que en aquella època el mercat estava totalment dominat pels blended i es considerava que els maltes eren massa intensos i complexos.  El 1969 la destil·leria va obrir el primer centre per a visitants, una altra iniciativa pionera.
Amb totes aquestes dades és fàcil deduir que Glenfiddich ha tingut sempre un paper molt important com a introductor al món dels maltes.
La destil·leria és situada al costat del riu Fiddich: el nom Glenfiddich fa referència a l'emplaçament i també vol dir "vall dels cérvols" - per això trobem aquest animal com a emblema de la marca.
Aprofitem aquesta entrada per desitjar-vos un feliç 2013, que sigui un any amb molt motius per brindar... Sláinte va!!