29.12.12

Tast a l'Express de Manlleu (28/12/2012)

El passat dia 28 vam fer un tast de maltes a l'Express de Manlleu.  L'objectiu era fer un passeig per la diversitat del maltes escocesos.  Per això vam triar quatre whiskies ben diferenciats:
Posteriorment vam poder comparar aquests maltes tastats amb altres, segons les preferències de cadascú:  Glenmorangie Nectar d'Or (per observar diferents finals, Laphroaig PX Finish (un altre Islay del sud);  Longmorn 25 (per tal d'observar les diferències entre un Speyside jove i un d'envellit);  Highland Park Drakkar (un altre malta de les illes, en aquest cas d'Orkney);  Springbank 12 Cask Strenght (un representant de Campbeltown d'alta graduació).

 
Hi va haver, per tant. tot un ventall de possibilitats per a aprofundir en el món del malta.  Entre els assistents hi havia gent que coneixia bé el món del vi, de la cervesa i també el del whisky.  Per això hi va haver moltes aportacions interessants - ens haguéssim pogut allargar molt més parlant dels maltes i les seves particularitats.   
Vam poder constatar que un sector dels assistents apreciava més els maltes més envellits, amb notes de bóta i xerès;  d'altres preferien els gusots més fumats i amarinats de les illes...  Una qüestió de gustos...

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Segur que va ser un tast molt interessant, conduit per un gran entès com tu ;)
Bon Nadal i feliç 2013 per tu i tota la família de Vic!

Joan ha dit...

Gràcies Gemma!! Bon 2013 a tots els de Sabadell!!