17.5.13

Destil·leries: Ben Nevis


Quan parlem de Ben Nevis sempre em ve al cap en Josep, un amic meu que té un bon nombre d'expressions d'aquest whisky - diríem que n'és un especialista- la foto és d'algunes de les seves ampolles.
Recentment aprofitant la tornada d'una cursa vam passar per casa seva i vam poder tastar un parell de maltes ben interessants:
  • Ben Nevis 8 anys (Murray McDavid):  Un malta jove madurat en bótes de bourbon i amb un final en bótes de garnatxa blanc.  Tot i ser jove hi trobem molts aspectes madurs i equilibrats.  És aromàtic amb notes de fruits secs.  Jim Murray hi troba un excel·lent final de xocolata amb fruites.
  • Ben Nevis 20 anys (La maison du Whisky):  Una edició limitada per aquesta casa francesa amb col·laboració amb Signatory.  Una ampolla, amb un fantàstic disseny de l'artista de Singapur Warren Khng, que conté un malta de 60º que té una entrada molt agradable tot i la graduació.  Hi trobem notes de xerès, espècies.
Com el seu nom indica la destil·leria es troba a prop de la muntanya més alta del Regne Unit, a la zona de les Highlands occidentals.  Gràcies a les bones comunicacions - ferrocarril i vaixell - la destil·leria va tenir un nombre important de treballadors a finals del segle XIX.  Durant la crisi dels 80 la destil·leria va passar per moments difícils i va ser adquirida per Nikka Whisky (Ben Nevis és un dels components de Nikka Black)
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Ben Nevis és un malta robust, aromàtic i afruitat amb un toc fumat.
  • Embotellaments més habituals: La destil·leria produeix bàsicament un malta de 10 anys.  Ocasionalment també ha embotellat sèries limitades de diferents anys.  Com ja hem vist es poden trobar diversos embotellaments independents de Ben Nevis.
  • Situació: És fàcil trobar la destil·leria perquè és al costat de l'A82 a Fort William.  L'adreça és: Ben Nevis Distillery. Lochy Bridge - Fort William - PH33 6T J (veure situació a google maps)

1 comentari:

Josep ha dit...

D' especialista...res de res! Més aviat és un apropament romàntic a l' essència d' aquella terra i regió que tant em va agradar a través dels seus wiskys!!