10.5.13

Destil·leries: Talisker

Tal i com ja vaig comentar en la darrera entrada, els meus companys europeus em van regalar una ampolla de Talisker.  Un regal fantàstic perquè aquest és un whisky especial i molt apreciat - és part important de Johniie Walker i Diageo el va incloure en la seva col·lecció Classic Malts.
És l'únic malta de l'illa d'Skye - un indret realment especial.  El whisky ha estat sempre molt valorat - ja en el segle XIX era el whisky preferit de Robert Louis Stevenson.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Talisker és un malta robust amb una entrada molt contundent. Presenta notes pebroses i olioses.  Sembla que mostra les característiques del seu entorn, la proximitat amb el mar, l'entorn de l'illa muntanyosa i volcànica. Tot i el seu caràcter és menys fumat que els maltes d'Islay.
  • Embotellaments més habituals: 10, 18, 25 anys, Talisker Distiller's Edition (amb doble maduració), Talisker 57º North.  Recentment s'hi han afegit Talisker Port Ruighe (madurat en bótes de Porto)  Talisker Storm (més intens i fumat que el 10 anys).
  • Regió: Islands