14.7.13

Maridatge de maltes i postres

Tot i que pot semblar difícil que un esperit d'altra graduació com el whisky es pugui combinar amb menjar, la veritat és una pràctica relativament habitual en alguns espais culinaris.

L'altre dia, a proposta de la Núria, vam fer un maridatge de postres amb whiskies de malta amb un excel·lent resultat.  Aquestes van ser les combinacions:
  • Pastís de formatge fresc i pinya amb Glenmorangie Nectar d'Or:  Aquest pastís portava també una mica de galeta i fils de mel per sobre.  Aquests gustos casaven bé amb el Glenmorangie - especialment per lles notes cítriques i afruitades que aporta la maduració amb bótes de Sauternes.
  • Sorbet de pinya i mango amb Hakushu 12 anys:  Aquest malta japonès, lleuger i afruitat era el complement perfecte per la frescor d'aquest sorbet.  Va ser el malta que va sorprendre més i segurament el maridatge més apreciat i estiuenc.
  • Mouse de xixona amb Aberlour 15 anys:  El mousse portava ametlles torrades i xocolata negra.  Les notes d'un Speyside madur - amb tons de mel, toffee i espècies combinaven bé amb els gustos marcats d'aquest plat.
En definitiva aquest va resultar un divertimento molt interessant - un èxit, en bona part per l'habilitat de la Núria a l'hora de fer unes postres delicioses. Un món amb moltes possibilitats per explorar...