25.7.13

Un blended malt: The Spice Tree

Fa pocs dies em van regular una ampolla de The Spice Tree. No es tracta d’un single malt sinó d’un blended malt, és a dir, una barreja de maltes diversos (el que abans s’anomenava vatted malt).
Aquest és un whisky ben interessant amb una controvertida història. En una primera edició d’aquest malta - elaborat per The Compass Box - el destil·lat es madurava en bótes que tenien llistons de fusta nova. L’associació del whisky escocès (SWA) va decidir que aquesta pràctica no era correcte i es va haver de canviar el procés de maduració.
The Spice Tree conté especialment maltes del nord de les Highlands (especialment Clynelish). Com el nom indica el malta presenta unes marcades notes especiades - canyella, gingebre - però també vainilla i uns tons afruitats.
Compass Box embotella també altres whiskies - com ara Oak Cross - i és un exemple d’avanguarda, de com emprar la fusta com a element per trobar nous maltes. Tal com diu el propietari de la firma, John Glaser:  “Com que no som destil·ladors, la fusta és l’eina principal que tenim per influenciar el caràcter de l’esperit.