11.1.14

Destil·leries: BenRiach


Benriach és una destil·leria molt bonica, prop d'Elgin. Des del 2004 és propietat d'un grup independent anomenat BenRiach Distillery Company Limited sota la direcció de Billy Walker - un expert en whisky escocès.  Fins aleshores la destil·leria - fundada el 1898 - havia estat tancada durant anys i la seva producció era destinada als blended.
En aquesta darrera època la destil·leria ha experimentat un renaixement, produint maltes de prestigi.  A més el grup ha comprat dues destil·leries més:  Glendronach i Glenglassaugh.
Durant el 2013 es van recuperar els terres de maltejat i per tant és una de les poques destil·leries que utilitza aquesta tècnica per produir malta.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Tot i que algunes expressions tenen un caràcter fumat, en general el whisky és més aviat dolç, amb notes de galeta, càlid i afruitat.
  • Embotellaments més habituals: BenRiach Heart of Speyside, 12, 16, 20, Curiositas...  Hi ha una bona diversitat d'embotellaments de la pròpia destil·leria