18.7.14

Altres destil·leries tancades de les Lowlands


Aquestes són altres destil·leries de la zona que van tancar ja fa uns anys:  Aquests maltes són complicats de trobar - sovint molt cars donat que en queden molt poques existències.

  • Glen Flagler/Killyloch:  Aquesta destil·leria va estar operativa entre 1965 i 1985.  La seva producció va anar destinada sobretot als blended.  De fet no era una destil·leria sinó una part dins d'un complex de destil·lat de gra.  Com bona part dels maltes d'aquesta entrada és més buscat pels col·leccionistes que pels que busquen un whisky de qualitat excel·lent.
  • Kinclaith:  Una destil·leria situada prop de Glasgow, formava part d'un complex que produïa whisky pel blend Long John.  Per canvis en la propietat de Long John va tancar l'any 1975 i els seus maltes són pràcticament imposables de trobar.  Com altres maltes de destil·leries tancades els preus de les ampolles són prohibitius.
  • Inverleven:  Una destil·leria dins d'un gran complex que Ballantines té a Dumbarton.  La part dedicada al malta va deixar de produir el 1992 i és improbable que torni a destil·lar. Només es pot trobar com a embotellament independent - especialment Gordon & McPhail.  És un malta perfumat, afruitat amb notes olioses.
  • Ladyburn:  Aquesta destil·leria proveïa de whisky de malta a la firma William Grant and Sons - com fa ara Ailsa Bay.  Com aquesta destil·leria nova Ladyburn també era a prop de la gran destil·leria de gra de Girvan.  Mai va ser promocionat com a single malt - només hi va haver un embotellament a mitjans del 70 pels Estats Units i un parell d'embotellaments independents.  Va tancar l'any 1975 i el malta és pràcticament impossible de trobar
  • St Magdelene:  Aquesta destil·leria situada a Linlithgow, prop d'Edimburg va ser fundada en el segle XVIII i es va tancar l'any 1983.  No tornarà a obrir perquè dels edificis se n'han fet apartaments.  Aquest era un malta perfumat, herbal i suau.  Es troba amb molta dificultat amb el nom St Magdelene o bé Linlithgow..