14.7.14

Destil·leries: Bladnoch


Bladnoch és la destil·leria situada més al sud d'Escòcia - prop de la frontera amb Anglaterra.  És al costat d'un riu amb el mateix nom. Tot i que va estar tancada a principis dels anys 90 va tornar a produir l'any 2000, sota la propietat de Raymond Armstrong (la destil·leria no pertany a cap gran grup).
L'any 2009, degut a l'increment dels costos de producció es va deixar d'elaborar whisky.  El 2015 la desetil·leria va ser comprada pel milionari australià David Prior amb la intenció de restablir la producció aviat.   
  • Característiques dels maltes de la destil·leria:  Els Bladnoch són uns maltes suaus, amb notes afruitades, especialment cítriques.
  • Embotellaments més habituals: Fins fa alguns anys majoria de whskies que es podien trobar provenien dels propietaris anteriors al 2000 (maltes de 13 anys, 15 anys...).  Darrerament s'han embotellat maltes de 10, 11, 12 anys de l'època de propietat de Raymond Armstrong (2000-2010).  També es troben diverses expressions d'embotelladors independents.
  • Situació:  Bladnoch, Wigtownshire, DG8 9AB (veure situació a Google Maps)
  • Regió: Lowlands