9.10.14

Malt Whisky Yearbook 2015

Aquesta setmana hem rebut el Malt Whisky Yearbook 2015.  Aquesta publicació anual fa un repàs a totes les destil·leries de whisky de malta escoceses, tant les que estan operatives com les que han tancat en els darrers anys. 
Hi ha també informació de destil·leries de whisky d'arreu del món i articles d'especialistes de renom com ara Dominic Roskrow, Ian Buxton, Gavin D. Smith o Charles McLean entre d'altres. Alguns els comentarem en properes entrades...
També hi trobem apartats d'estadístiques sobre consum de whisky de malta en diversos països...  Trobem a l'estat espanyol en desena posició amb tendència a la baixa, molt per darrera de països com França, Alemanya, el Regne Unit o Itàlia.
Els maltes més venuts segueixen sent els mateixos de l'any anterior:  Glenfiddich, seguit de molt a prop per The Glenlivet, és al capdamunt de la llista.  A continuació hi trobem The Macallan, Glenmorangie, The Singleton (amb maltes de tres destil·leries: Dufftown, Glendullan i Glen Ord), Glen Grant, Aberlour, The Balvenie, Laphroaig i Cardhu.