Recentment vam visitar la destil·leria Macallan. D'entrada ens van sorprendre les seves dimensions, més properes a una indústria important que a la granja destil·leria dels seus inicis.
De fet el malta ocupa el tercer lloc mundial de vendes – s'han triplicat en la darrera dècada – i per tant necessita augmentar la seva producció.
És per això que tot en el lloc hi havia molt moviment de maquinària i d'obres. S'està construint una gran destil·leria nova que serà la més gran d'Escòcia amb una capacitat d'uns 16 milions de litres anuals. Per minimitzar l'impacte paisatgístic d'una obra tan gran es cobrirà tot aquest entorn de manera que des de lluny es veuran cinc turons i no el gran complex de producció. És una obra molt ambiciosa – encarregada als prestigiosos arquitectes Rogers Stirk Harbour and Partners - amb uns costos molt elevats. Aquesta és una foto de com quedarà el projecte. Es poden veure més imatges en aquest enllaç
Actualment la producció té lloc en dues plantes diferents que treballen 24 hores bona part de l'any – tot i que quan hi vam anar era l'època de manteniment.
En la visita guiada – que no permet fotografies en interiors - es posa molt èmfasi en la fusta i el procés de maduració, amb explicacions molt clares sobre la fabricació de les bótes i el seu impacte en el producte.
Macallan madura gran part de la seva producció en bótes de xerès. La firma té acords amb boscos a Galícia - especialment a Lugo - i fabrica i proporciona les bótes de roure a productors de Xerès per així assegurar-se l'abastiment per poder madurar el seu malta.
La visita va acabar amb un tast guiat de cinc expressions de Macallan:
Per acabar vam anar fins a Easter Elchies, la casa espiritual del grup... Un edifici icònic pels aficionats del malta.
De fet el malta ocupa el tercer lloc mundial de vendes – s'han triplicat en la darrera dècada – i per tant necessita augmentar la seva producció.
És per això que tot en el lloc hi havia molt moviment de maquinària i d'obres. S'està construint una gran destil·leria nova que serà la més gran d'Escòcia amb una capacitat d'uns 16 milions de litres anuals. Per minimitzar l'impacte paisatgístic d'una obra tan gran es cobrirà tot aquest entorn de manera que des de lluny es veuran cinc turons i no el gran complex de producció. És una obra molt ambiciosa – encarregada als prestigiosos arquitectes Rogers Stirk Harbour and Partners - amb uns costos molt elevats. Aquesta és una foto de com quedarà el projecte. Es poden veure més imatges en aquest enllaç
Actualment la producció té lloc en dues plantes diferents que treballen 24 hores bona part de l'any – tot i que quan hi vam anar era l'època de manteniment.
En la visita guiada – que no permet fotografies en interiors - es posa molt èmfasi en la fusta i el procés de maduració, amb explicacions molt clares sobre la fabricació de les bótes i el seu impacte en el producte.
Macallan madura gran part de la seva producció en bótes de xerès. La firma té acords amb boscos a Galícia - especialment a Lugo - i fabrica i proporciona les bótes de roure a productors de Xerès per així assegurar-se l'abastiment per poder madurar el seu malta.
La visita va acabar amb un tast guiat de cinc expressions de Macallan:
- New make spirit: el destil·lat transparent sense cap maduració en bóta.
- Tres whiskies de la sèrie 1824: Gold, Amber i Siena – aquesta nova sèrie posa èmfasi en el color més que no pas en l'edat. El tipus de bóta i l'edat determinen el color del malta – i evidentment el preu: Com més fosc més car...
- Macallan 12 anys: Un clàssic de la destil·leria amb el gustos del Macallan de sempre.
Per acabar vam anar fins a Easter Elchies, la casa espiritual del grup... Un edifici icònic pels aficionats del malta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada