1.9.15

Visita a la destil·leria Glenfarclas

A més de Macallan – veure la darrera entrada – si hi ha un altre gran nom a Speyside que es pot associar al xerès  és Glenfarclas – potser hi podríem afegir també Aberlour i Glendronach.
En tot cas Glenfarclas és una destil·leria icònica:  independent, de tradició familiar i amb una gama molt àmplia d'excel·lents maltes.

No és sorprenent per tant que fos una de les destil·leries que decidíssim visitar aquest estiu.  El tour s'inicia amb la història de la família Grant – propietaris de la marca des de mitjans del segle XIX.  Posteriorment es segueix tot el procés d'elaboració del malta començant pel molinat del gra – actualment tot el maltejat de les destil·leries de Speyside, amb l'excepció de Balvenie, es fa en plantes especialitzades que hi ha en indrets propers com Inverness, Muir of Ord o Burghead.

Després de veure el diposit on es barreja el gra i l'aigua, visitem els tancs de fermentació i arribem a la sala de destil·lació on sorprèn força la mida els alambins – els més grans de la regió de Speyside.  Hi ha un nombre important de magatzems tradicionals on es guarden maltes d'edats ben variades.
La visita acaba en una «sala noble» on tastem un malta de 10 anys – és un espai privilegiat que prové del vaixell RMS Empress of Australia – un luxe per cloure una visita molt interessant.