8.2.16

Totes les destil·leries de malta de les illes



En aquesta entrada hi podem trobar totes les destil·leries de les illes escoceses (en el mapa apareixen d'un color rosat).  No hi incloem les destil·leries d'Islay - tenen un estatus de regió pròpia i les referenciarem en una propera entrada.

Destil·leria Illa Comentari Embotellaments
Highland Park Orkney Un dels grans noms del whisky escocès. Molt apreciat pels aficionats. Trobem embotellaments amb diversos anys (12, 15, 18...) però també expressions sense edat amb noms vikings, tots és troben amb facilitat.
Scapa Orkney Tot i ser menys popular que l'altra malta de l'illa és també un bon whisky Els seus embotellaments es troben en els comerços especialitzats, especialment el 16 anys.
Abhainn Dearg Lewis Una destil·leria nova fundada el 2008 Només s'ha embotellat una edició amb 3 anys. Es planeja treure al mercat un malta de 10 anys el 2018
Isle of Harris Harris Una destil·leria fundada el 2015 Caldrà esperar alguns anys per trobar els primers embotellaments
Talisker Skye Una altra marca important (és un dels 10 maltes més venuts) i molt ben valorada. A més del clàssic de 10 anys hi ha diversos embotellaments que reflecteixen el caràcter volcànic de l'illa, tots fàcils de trobar.
Tobermory Mull Aquesta destil·leria produeix dos maltes: Tobermory, més suau, i Ledaig, amb notes més fumades Tot i no ser tan populars com altres whiskies de les illes tant Tobermory com Ledaig es troben en les botigues especialitzades
Isle of Jura Jura Un clàssic d'aquesta remota illa, molt més suau que els seus veïns d'Islay Trobem diverses expressions d'aquest malta amb facilitat.
Isle of Arran Arran Una destil·leria fundada el 1993 i molt coneguda entre els aficionats Hi ha molts embotellaments diversos d'Arran que es troben amb relativa facilitat.