7.6.16

Ardbeg Dark Cove al Celler de Gelida

El passat dijous dia 2 de juny es va presentar al Celler de Gelida de Barcelona l'Ardbeg Dark Cove, l'edició limitada anual amb motiu del ja tradicional Ardbeg Day - aquest any batejat com Ardbeg Night.  De fet el nom del whisky, més fosc del que és habitual a la marca, evoca les coves ombrívoles associades al contraban.  Aquest malta, del qual només se'n poden trobar 500 ampolles a tot l'estat espanyol, té les característiques notes fumades amb aromes de tabac i mar però presenta també matisos especiats de curri i cacau. Molt possiblement el color fosc i aquestes notes dolces siguin aportades per bótes de xerès.

La vetllada també incloïa tres Glenmorangie - ambdues destil·leries pertanyen al grup Moët Hennessy:
  • Glenmorangie 18 anys: Un malta madurat en bótes de bourbon i finalitzat en bótes de xerès. Delicat, suau amb notes afruitades de poma i pera.
  • Glenmorangie 25 anys: Un whisky dolç, madur i ric. Presenta notes de fusta i xerès amb un rerefons d'espècies.
  • Glenmorangie Signet: Una obra d'enginyeria on vam trobar marcades notes de cafè, panses, xocolata. Ha rebut diversos guardons i va ser aplaudit al final del tast.  Fa unes setmanes el vam ressenyar en aquesta entrada.
En resum aquesta va ser una vetllada memorable amb quatre maltes de gran nivell ... Tot un plaer...

2 comentaris:

Lluís Monteis ha dit...

Una gran vetllada, amb bona companyia i uns whiskys excel·lents !!!

Pep Amargant ha dit...

Un tast excepcional. El celler de Gelida fa propostes increïbles de molt nivell, d'alta gamma, per als entesos. Felicitats per la tria, per les explicacions i per convidar-nos