25.6.16

Llum verda per Glenwyvis, la primera destil·leria comunitària.

El dia de Sant Joan de 2016 ha vingut marcat pel Brexit . La indústria del whisky – com bona part dels grans agents econòmics - no era gaire partidària de canvis.  A curt o mitjà termini no sembla que el cop de porta britànic hagi de tenir conseqüències pels consumidors de whisky.   Veurem quins són els efectes a llarg termini d'aquesta decisió.
En aquest mateix dia s'ha confirmat la viabilitat de GlenWyvis , la primera destil·leria de propietat comunitària - en parlàvem fa pocs dies en aquesta entrada. El projecte s'ha finançat a través d'una iniciativa d'inversió col·lectiva en línia (Crowdfunding) . L'objectiu era recaptar 1.500.000 lliures esterlines per finançar el la construcció i posada en marxa de la destil·leria i s'ha sobrepassat àmpliament la xifra – ja s'han aconseguit gairebé 2.000.000 de lliures i el termini d'inversió s'ha prorrogat fins el 8 de juliol.
La destil·leria es construirà en una granja prop de Dingwall a la zona de les Highlands i funcionarà amb energia renovable.
Com a petits contribuïdors del projecte anirem informant de la seva evolució.