31.7.17

Visita a la destil·leria Glenlivet


Glenlivet o "The Glenlivet" és un dels noms grans del whisky.  Per una banda a nivell històric és una de les destil·leries amb més antiguitat;  durant molt de temps la vall on està situada va donar nom a tota la regió i era un símbol de prestigi, tant que fa uns anys algunes marques de whisky portaven el nom Glenlivet al darrera.
La destil·leria també és un nom destacat a nivell comercial.  Actualment és el segon malta escocès més venut, amb una presència molt important en el mercat americà.
Amb aquest nivell de popularitat no es pas estrany que es facin moltes visites guiades a la destil·leria diàriament.
En aquestes visites a la destil·leria es pot veure la planta nova – inaugurada el 2009 - per poder donar resposta a la creixent demanda global.  També hi ha una planta més antiga que no es visita - per temes de seguretat i de logística de grups.  En el recorregut per Glenlivet podem seguir el procés d’elaboració del whisky excepte el maltat – aquest procés es manté a molt poques plantes de Speyside i el porten a terme empreses externes.
Tota la producció de la destil·leria es destina a elaborar el single malt que madura en diversos llocs de Speyside, no sempre al costat de la destil·leria.  És clar que una planta nova amb aquest volum de producció – més de 10 milions de litres anuals - no té el romanticisme de les plantes més antigues o més petites, però aquest edifici té una estètica molt cuidada amb una sala de destil·lació amb uns grans finestrals que proporcionen una excel·lent vista al paisatge idíl·lic dels voltants-  Llàstima que no es puguin fer fotografies a la zona de producció - una pràctica que cada vegada és més estesa en la indústria del whisky escocès..
Finalment vam poder tastar diverses expressions de Glenlivet.  En els magatzems de la destil·leria ens van oferir un «Founder’s reserve» madurat en bótes de xerès amb 60,5 graus – el van extreure directament d’una bóta perquè no és un whisky que hagi estat embotellat.  Més tard en una sala noble vam assaborir altres expressions de la destil·leria per concloure aquesta interessant visita.