1.8.17

Tast de Glenfarclas



Fa pocs dies els habituals del malta vam fer un tast a cegues  de sis expressions diferents de Glenfarclas:
  • Glenfarclas 1994 The Family Malt Collection (43 % vol).  Un whisky queva ser embotellat el 2008 i per tant té uns 14 anys.
  • Glenfarclas Family Casks 1990-2014 (46,6% vol):  Una de les expressions dels coneguts family casks de la destil·leria.  Edicions limitades de gran qualitat.
  • Glenfarclas Passion (46 % vol):  Una edició exclusiva pel mercat alemany amb maltes joves.
  • Glenfarclas Team (46 % vol):  Una altra edició exclusiva pel mercat alemany també amb maltes joves.
  • Glenfarclas £511.19s.0d  (43 % vol):  Una edició limitada de qualitat que commemora el 150 aniversari de la compra de la destil·leria pel preu que indica el seu nom.  Hi trobem una barreja de maltes diferents, alguns de molt vells.
  • Glenfarclas - Glenkeir treasures  (40 % vol).  Un embotellament independent – cosa gens habitual en aqyesta casa.  És una versió limitada d’uns 14 anys que està disponible exclusivament en el Whisky Shop (de fet s’anomena «Secret Speyside»). 

El tast tenia la dificultat de distingir sis maltes d'una mateixa casa, tots amb característiques molt similars, com ara la maduració en bótes de xerès.  L'única cosa que els podia diferenciar era el preu (i, en principi, també la qualitat) superior de dos d’ells i caldria veure si podíem apreciar això en un tast a cegues.

En aquest sentit vam poder diferenciar tres maltes amb una aroma i gust superior.  Dos eren els Glenfarclas Family Cask 1990 i el Glenfarclas £511.19s.0d – que efectivament tenen un preu més elevat  El tercer va ser el Glenfarclas 1994 The Family Malt Collection, la sorpresa positiva d'aquest tast.  Un whisky excel·lent en relació qualitat preu.