9.8.17

Visita a la destil·leria Glen Moray


Una de les altres destil·leries que vam visitar en el nostre periple per Speyside va ser Glen Moray, situada a la ciutat d’Elgin, en una zona tranquil·la però no molt lluny del centre, al costat del riu Lossie d’on treu el subministrament d’aigua.
Glen Moray va ser fundada a finals del segle XIX – enguany celebra el seu 120 aniversari.
Com la gran majoria de firmes aquesta destil·leria també ha incrementat el seu volum de vendes en els darrers anys.  És el cinquè malta més venut en el Regne Unit, tot i que a casa nostra no és un dels noms més populars.  Part de la seva producció també va destinada als blended – especialment Label 5, un whisky de barreja igualment desconegut a casa nostra.


És una destil·leria de capacitat notable – per fer-nos una idea podem dir que té 14 tancs de fermentació i 9 alambins.  Actualment la seva capacitat de producció és de 5,7 milions de litres anuals i es podria ampliar amb facilitat en un futur.
La destil·leria produeix 7 dies a la setmana les 24 hores i la majoria de producció madura en bótes de bourbon, tot i que podem trobar expressions amb finals diferents.
La visita s’acaba amb un tast de dues expressions de la destil·leria però hi ha possibilitat de tastar altres maltes propis a preus molt assequibles.