7.1.18

Tast a Cava Benito d'Andorra

Aprofitant les dates nadalenques aquest principis de 2018 vam fer una tradicional escapada a Cava Benito d'Andorra.  A més de comprar alguns whiskys vam poder fer un tast de quatre maltes de qualitat.  Aquestes són les notes que vam prendre:
  • Loch Lomond (Croftengea) 2006-2016 (46%):  Nas afruitat amb notes de plàtan i fons de torba.  En boca es nota sec i fumat amb tocs d'ametlla amarga.  Un embotellament de Cooper' choice que presenta un Loch Lomond inusualment fumat.
  • Glendronach 24 - destil·lat l'any 1993, bóta 667.  Es tracta d'una mostra enviada a Cava Benito (55-56%).  En nas es troba molt xerès, amb notes especiades i de vi ranci.  En boca es mantenen els aspectes molt intensos de xerès i espècies, amb regalèssia, canyella i molta fusta.   
  • Wemyss Malts (Chocolate Plums) 1990-2009 (46%):  Nas afruitat amb xerès - tot i que menys intens que en el malta anterior.  En boca és dolç i hi trobem notes de pruna i xocolata, suggeridor com un bombó belga.  Es tracta d'un Ben Nevis embotellat per Wemyss Malts.
  • Benriach Peated - Batch 1 (56%):  Un malta fumat i ric, en nas es troba afruitat amb tocs de poma i una mica de dolçor de fons.  A la boca conserva les notes de torba i fruita. 
 Un excel·lent tast i un bon inici d'any...