Aprofitant les dates nadalenques aquest principis de 2018 vam fer una tradicional escapada a Cava Benito d'Andorra. A més de comprar alguns whiskys vam poder fer un tast de quatre maltes de qualitat. Aquestes són les notes que vam prendre:
- Loch Lomond (Croftengea) 2006-2016 (46%): Nas afruitat amb notes de plàtan i fons de torba. En boca es nota sec i fumat amb tocs d'ametlla amarga. Un embotellament de Cooper' choice que presenta un Loch Lomond inusualment fumat.
- Glendronach 24 - destil·lat l'any 1993, bóta 667. Es tracta d'una mostra enviada a Cava Benito (55-56%). En nas es troba molt xerès, amb notes especiades i de vi ranci. En boca es mantenen els aspectes molt intensos de xerès i espècies, amb regalèssia, canyella i molta fusta.
- Wemyss Malts (Chocolate Plums) 1990-2009 (46%): Nas afruitat amb xerès - tot i que menys intens que en el malta anterior. En boca és dolç i hi trobem notes de pruna i xocolata, suggeridor com un bombó belga. Es tracta d'un Ben Nevis embotellat per Wemyss Malts.
- Benriach Peated - Batch 1 (56%): Un malta fumat i ric, en nas es troba afruitat amb tocs de poma i una mica de dolçor de fons. A la boca conserva les notes de torba i fruita.
Un excel·lent tast i un bon inici d'any...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada