Els quatre maltes escocesos que vam tastar tenien una marcada influència de les bótes de xerès: Glendornach 12, Glendornach 15 i Glendornach 18 es van mostrar com a maltes rics, madurs i un punt especiats. El 18 anys va ser al més apreciat de tots els whiskys que vam tastar. El Glenrothes (The Sherry Bomb) - un embotellament de Cooper's choice - també expressava la seva maduració en bótes de xerès tot i que de manera més contundent donada la seva alta graduació (57%)
Per altra banda els maltes japonesos es van mostrar més subtils i delicats: El Yamazaki 12 presentava notes suaus amb tocs de fruita tropical. El Hibiki 17 va resultar un blended molt equilibrat i elegant. Finalment el The Chita - un whisky de gra - era el menys expressiu de tots, tot i ser agradable al paladar.
Un excel·lent tast a cegues amb un nivell d'encert gairebé total que vam cloure amb un sopar d'inspiració japonesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada