10.5.18

Cap a Campbeltown...


El juny del 2008 vaig anar a Campbeltown per assistir una setmana a la «Whisky school» de la destil·leria Springbank.
Deu anys més tard tornem a la península del Kintyre per continuar el projecte de fotografia i whisky que portem a terme amb l’Agustí Farrés – en anys anteriors ja vam ser a Islay i a Speyside.
Fa un segle Campbeltown era la capital mundial del whisky.  Hi havia una vintena de destil·leries actives però una suma de factors històrics -la primera guerra mundial, la llei seca americana - i factors socials - canvis en les comunicacions, preferència per maltes més suaus - van fer que al cap de pocs anys només quedessin dues destil·leries actives.  Actualment n'hi ha tres.
A més de visitar les destil·leries de Campbeltown (Springbank, Glengyle i Glen Scotia) també anirem a l’illa d’Arran – veurem la destil·leria del mateix nom a Lochranza. 
A més fotografiarem també els paisatges i la zona per tenir una impressió global de la procedència i l'entorn del whisky.
Finalment, prop de Glasgow també visitarem Auchentoshan, una de les destil·leries més conegudes de les terres baixes.