15.9.08

El contenidor de whisky


Per tal d’avaluar i explicar el fenomen de la globalització la BBC ha decidit seguir un contenidor de mercaderies durant un any. El projecte – anomenat “The Box” - ha de servir per il·lustrar el funcionament global de l’economia, tal i com s’explica en aquestes pàgines. A través de la tecnologia GPS es pot saber on és ara el contenidor i quina ruta ha anat fent.
El curiós del cas és que “The Box” va sortir de Southampton el 9 de setembre i la primera destinació va ser una planta embotelladora de whisky no massa lluny de Glasgow. Allà es va carregar el contenidor amb Chivas Regal destinat al mercat xinès. Sembla ser – segons fonts de la mateixa BBC - que la demanda de whisky escocès en aquests nous mercats és molt gran. Aquest fet allunya el sector de la crisi global...

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Si té èxit al mercat xinès, el whisky escocès pot respirar tranquil...
Curiosa la iniciativa de la BBC, ja no saben què inventar-se :)
I a la Xina, amb què ompliran The Box? Amb llet infantil adulterada? Ja cal que vigilem... jo estaré al cas per si de cas! (ei, que parlo en broma, eh?)

Anònim ha dit...

Hola Joan!
Et poso aquest comentari per a que tingues present que hem inclòs un enllaç al teu bloc al nostre, Olleta de verdures. Resulta que intentem incorporar enllaços a tots els blocs en català que tracten sobre cuina, menjar o begudes. I t'hi hem inclòs...
Si no et sembla bé, ens ho dius i et treiem, que ens agrada tenir el vistiplau del "personal" que linkem..

I felicitats pel bloc! Em sembla ben original i ben interessant. Com aquest post de The Box: ja m'he posat el web a favoritos!

Salut!

Massitet

Joan ha dit...

Gemma: Sí, la Xina i l'Índia són els mercats emergents del whisky... per tant hi ha un gran nombre de consumidors potencials.
Massitet: Gràcies per incloure el nostre bloc en el vostre exhaustiu llistat! Ja ens anirem visitant...

Anònim ha dit...

A veure si el Box aquest passa per sant quirze, a buscar ratafia!

Anònim ha dit...

Ara el box està a Brigthon i porta whisky! (21/9/2008)
Gil