21.10.08

Màster Class de Balvenie (Whisky Live 2008)


L’altra Màster Class a la que vam assistir a Barcelona va ser la de Balvenie. Els whiskies que es varen tastar no van ser de l’excepcionalitat dels Glenfarclas, amb tot la sessió també va resultar prou interessant.
El Sr David Mair (ambaixador global de la marca amb seu a Dufftown) va explicar el procés d’elaboració d’aquest malta de Speyside. Va posar molt d’èmfasi en alguns aspectes tradicionals de la destil·leria – com la presència d’artesans dedicats a feines molt específiques: el manteniment de les bótes, dels alambics-. Alguns d'aquests aspectes de tradició i artesania també són destacats pel mateix Mair en aquest conjunt de vídeos on s'explica com es fa el whisky a Balvenie.
Els whiskies que es varen tastar varen ser:
- Balvenie Doublewood de 12 anys. Un clàssic de prestigi que porta més de deu anys al mercat, sempre amb bona acceptació. Potser l'expressió més popular de la marca
- Balvenie Single Barrel de 15 anys. Madurat en bótes de bourbon, amb notes de vainilla i roure (un producte molt rodó).
- Balvenie Port Wood de 21 anys. Un whisky molt ben madurat. Té notes dolces, amb tocs de fusta i també de fruits secs.
En resum unes bones mostres d’una casa de prestigi...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta també va ser una excel·lent cata; potser no tan "glamourosa" com la de de Glenfarclass.

Va ser més teòrica (i amb moltes, massses, preguntes) però molt instructiva.

Encara que nosaltres ja tenim el nostre expert particular.

josep-maria ha dit...

La gran diferència entre el triatló i els whisky's éstà que mentres nades/pedales/corres no sé pas si la teoria serveix massa de res...... Ja que quan les forces et deixen no hi ha teoria que valgui!!!!

Unknown ha dit...

Hola, bona tarda, és la primera vegada que entro aquest bloc i la veritat és que el trobo força interessant, jo des de fa dies, que s'ha despertat dins meu unes inexplicables ganes de conèixer més sobre aquest immens mon. M'agradaria saber més sobre aquest tema, però no és fàcil trobar informació bona i en la nostra estimada llengua, de manera que si em puguessiu ajudar una miqueta us estaria molt agraït, el meu correu electronic és mltorrent@gmail.com
Gràcies per endevant