28.3.09

Springbank a Suècia


Una de les opcions per comprar whisky és adquirir una bóta d’una destil·leria. No és una inversió barata però pot sortir més bé de preu si es fa entre uns quants. A més del cost de la compra cal afegir-hi el manteniment i l’assegurança anual i també, quan després d’uns anys el malta és enviat al país del comprador, cal pagar les despeses de l’embotellament, el transport i les taxes derivades de la importació d’alcohol i l’IVA.
En Bengt, el meu company suec en el curs a Springbank va comprar fa uns anys una bóta de 100 litres juntament amb altres amics seus. A l’estiu – aprofitant l’estada a la destil·leria - vam fer un tast del malta de la bóta i tothom va coincidir que el whisky era excel·lent i estava al punt per ser embotellat. Aquest hivern - quan tots els propietaris van haver tastat el malta - van decidir dur a terme aquest procés i en total en varen sortir 126 ampolles. El whisky té marcades notes de xerès tot i la seva jove edat –en ser una bóta petita el whisky madura més ràpidament - també hi ha notes de torba i xocolata... Tot un luxe això de tenir un malta particular...

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquesta bota no serà la que estàs fent rodolar a la foto lateral, oi? Je je je...

Joan ha dit...

No, no... la bóta dels suecs era més petita. Aquesta que feia rodar jo era de 200l