16.5.09

Destil•leries : Laphroaig


En futures entrades anirem explicant les característiques de les diferents destil·leries escoceses. Començarem per les que apareixen en el Cadenhead’s Nosing Challenge d’aquest any.

Laphroaig (que en gaèlic vol dir: la bonica fondalada a l’ampla badia) és una de les destil·leries més emblemàtiques del sud d’Islay. En aquests darrers anys ha estat el whisky més venut de l’illa. La firma va ser fundada el 1820 i el seu malta sempre ha tingut caràcter especial: Com a anècdota es comenta que durant l’època de la llei seca a Estats Units el Laphroaig sovint podia entrar a Amèrica com a “desinfectant”.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Aquest és un malta fumat i medicinal amb notes d’algues i de mar.
  • Embotellaments més habituals: Laphroaig 10 anys; Laphroaig 10 Cask Strength; Laphroaig 18. Hi ha altres expressions tant de la pròpia destil·leria com de diversos embotelladors diferents.

2 comentaris:

Pep Amargant ha dit...

He comprat un blended molt curiós que es diu Islay Misty per regalar a un company de feina i que és d'aquesta destil·leria. En saps alguna cosa? Segons sembla, té totes les característiques de Laphoroaig. Caldrà saber quina diferència hi ha de gust!

Joan ha dit...

Segons tinc entès Islay mist és un blended amb un alt component de maltes d'Islay - especialment Laphroaig - tot i que també hi ha maltes d'altres zones.
No l'he tastat però segons les notes de cata que es troben a la seva pàgina web (www.islaymist.com) és un whisky amb un cert caràcter d'Islay tot i que més és fàcil de beure. El gra i els altres maltes matisen alguns dels aspectes d'Islay.
Segur que has fet un molt bon regal...