31.5.09

Whisky i cuina


L’ús del whisky de malta a la cuina és força habitual – n’hem vist algunes receptes en aquest mateix bloc. Hi ha altres adreces d’internet on podem trobar diverses receptes, així com també tractats i iniciatives diverses de com maridar un malta amb diversos plats.
Certament el whisky – segurament pel seu origen - combina bé amb diversos plats escocesos: l’estiu passat a Campbeltown vam menjar un haggis acompanyat d’un Bowmore 12. En aquest cas el whisky era un bon complement pels gustos intensos d'aquesta peculiar especialitat escocesa.
Recentment vaig provar de fer sushi i acompanyar-lo d’un Ardbeg Renaissance. Aquest destil•lat d’Islay té moltes notes fumades i de turba, acompanyades d’un rerefons lleugerament afruitat i especiat; va ser un bon contrapunt al peix, a les algues i als forts gustos de la soja i el wasabi...

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Però per veure substituint un vi, el whisky no és massa fort? Tot i que amb el sushi el toc fumat hi ha de lligar molt. Milor que el sake, oi? Je je je...

josep-maria ha dit...

Aquests àpats són per la nit abans o pel dinar de després...... de les grans proves!!!!!

Joan ha dit...

Gemma: Sí que el whisky és més fort que el vi, però la quantitat que se'n pren és molt menys... El toc fumat sí que combina bé amb plats de peix. Millor que el sake? No ho sabria pas dir... suposo que el sake té aquell gust amb trets japonesos que adequat per acompanyar el sushi.
Josep Maria: L'àpat era pel dia abans de la cursa... però vaja, res com el Medoc del setembre...

Gatto999 ha dit...

Great !...
CIao from ITaly
:)