30.9.09

Destil·leries: Bruichladdich


Fa 10 anys la destil·leria Bruichladdich estava tancada i era un dels maltes menys conguts d'Islay. El seu caràcter més lleuger el feia menys carismàtic que els whiskies del sud de l'illa.
L'any 2000 Mike Reynier al capdavant de Murray McDavid va comprar la destil·leria. Amb els nous propietaris el negoci va experimentar un canvi radical (tot el procés està molt ben explicat en un llibre de Stuart Rivans anomenat Whisky Dream). Bruichladdich té una política de mercat molt activa, a la vanguarda de les tendències actuals.
  • Caracterísitques dels maltes de la destil·leria: En general el Bruichladdich és menys fumat que la majoria d'Islays, de totes maneres actualment en trobem expressions diverses
  • Embotellaments més habituals: La política de la destil·leria en els darrers anys ha estat la de treure moltes expressions diferents del whisky, algunes d'aquestes més experimentals i arriscades (n'hem comentat algunes en aquest bloc). Per tant hi ha molts embotellaments diferents que a més solen ser limitats (en ocasions s'embotella amb el nom de Port Charlotte o Octomore).
Aquest diumenge en el marc del Whisky Live 2009 anirem a una Màster Class de Bruichladdich, entre els maltes que tastarem hi ha un 3D3 especialment fumat, un 16 anys First Growth acabat en bótes del Médoc etc... un ventall que promet ser molt interessant...

1 comentari:

Pep Amargant ha dit...

En tinc un que ja vam tastar amb un final de Ribera del Duero. Molt bo, però el gust de Ribera del Duero no em convenç, prefereixo un final amb més fusta i xerès. Qüestió de gustos! Segur que en gaudirem, del tast!