19.1.10

Destil·leries: Glenglassaugh


El 24 de novembre de 2009 el primer ministre escocès assistia a la reobertura de Glenglassaugh. Aquesta destil·leria, construïda l’any 1873, havia estat tancada durant 22 anys fins que va ser adquirida per un grup inversor holandès anomenat Scaent – que tot seguit va nomenar experts professionals de la indústria com a responsables de la seva direcció.
Anteriorment Glenglassaugh havia format part de blends com ara Famous Grouse o Cutty Sark. La seva situació, relativament isolada, va fer que es tanqués en benefici d’altres destil·leries situades més al cor de Speyside.
L'any 2014 va ser comprada pel grup Benriach que ha rellançat la marca.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Tot i que fa temps que no hi ha embotellaments regulars sembla ser que els maltes presenten més característiques de les Highlands que de Speyside. Hi ha notes afruitades (fa anys amb en Pep hi vam trobar tocs de raïm) i de toffee, sense oblidar una certa influència del mar.
  • Embotellaments més habituals: Fins fa poc només hi havia embotellaments de l'epoca anterior al tancament amb edicions limitades de 21, 30 i 40 anys. Actualment hi ha expressions de la nova etapa de la destil·leria amb embotellaments com Revival, Evolution, Torfa.
  • Regió:Highlands