8.7.10

Destil·leries: The Glenlivet

El passat més de juny el Príncep de Gal·les va inaugurar una important ampliació a The Glenlivet. Aquesta destil·leria - propietat de Chivas Brothers que pertany a Pernod-Ricard - va ser de les primeres a obtenir una llicència per produir whisky. Això passava l'any 1822 - quan es va posar fi a la producció il·legal del whisky - i el propietari de Glenlivet, George Smith, va necessitar protecció de l'exèrcit quan va rebre amenaces per part de diversos destil·ladors il·legals del veïnat...
Actualment The Glenlivet és el segon malta més venut del món - amb una important presència en el mercat nord-americà. Aquesta ampliació té l'objectiu d'augmentar la producció i per tant també el nombre de vendes.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Aquest és un whisky ben propi de la zona de Speyside: Hi trobem notes florals i afruitades amb notes cremoses i de fruits secs.
  • Embotellaments més habituals: 12 anys, 15 anys, 18 anys. De forma limitada també trobem altres expressions com ara el Glenlivet Nàdurra, el 21 anys, 25 anys i diversos embotellaments de The Glenlivet Cellar Collection
  • Regió: Speyside

3 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

Em sembla que per als de Gran Bretanya el fet de tenir com a personatge principal d'una inauguració un membre de la família reial és tot un honor.
Des del teu comentari he anat a la pàgina web de Glenlivet, i la he trobat molt ben treballada. Tot i això, el meu nivell d'anglès no es prou alt per seguir la conversa en un video que apareix un dels directius conversant de l'empresa. M'agrada molt la manera que tens d'introduir els temes, i permet anar veien una mica, i si vols més amb els enllaços que dones, el món dels maltes.
El 12 anys l'he provat, i no em sembla un malta per destacar per sobre dels d'un nivell mig-alt, ja que no té gaires trets diferenciadors dels speyside existents ( però si el veig entre altres scotch, sempre és una bona elecció ).
Ara jo estic començant un Lagavulin 16 anys, una merevella.

Joan ha dit...

Tens raó, el Laavulin 16 és fantàstic, un gran malta entre els grans... Tota la força de l'illa d'Islay matisada per una bona maduració en bóta... Una excel·lent tria...

Pep Amargant ha dit...

Per mi el Glenlivet 18 és insuperable, dos anys més de bota multiplica la fusta i guanya en dolçor i xerès.