27.7.10

Diversos Bruichladdich


El passat cap de setmana, en motiu d'una acampada tradicional, vam poder tastar tres expressions diferents de Bruichladdich.
Com ja havíem apuntat en una entrada anterior aquesta destil·leria es caracteritza per embotellar moltes expressions diferents del seu malta. Aquestes són les que vam tastar:
  • Bruichladdich links: Un whisky amb notes fumades, amb tons àcids i salats al paladar. Un malta equilibrat tot i que no massa expressiu.
  • Bruichladdich waves: Es notava diferent dels altres dos, amb més tocs afruitats - havia madurat en bótes de madeira. Era més aviat dolç i presentava algunes subtils notes de mar.
  • Bruichladdich peat: Com el seu nom indica és un whisky més fumat. Hi predomina el fum i la turba però amb tot i això no hi apareixen les notes amarinades tan pròpies dels Islay del sud de l'illa.
Totes aquestes expressions de Bruichladdich ens plantegen la pregunta: És millor que un malta tingui uns embotellaments característics que li donin una identitat clara o és millor que embotelli un ventall ben diferent de maltes?

2 comentaris:

Lluís Monteis ha dit...

Evidentment la Natalie Haran, representant de la casa Bruichladdich, va deixar una forta emprempta en tots nosaltres a la whisky experience del 2009, i pel que veig encara dura, en uns més que en d'altres.
Per molts anys.

Gerard ha dit...

Evidentment Lluís que l'entorn té una importància en tot el que fem, des del futbol fins al món dels maltes. Ara que et puc assegurar que l'ambient de la cata era molt més fred que al Whisky Live.