30.1.11

Tast hivern 2011

Aquest dissabte vam fer el tradicional tast d'hivern. En el passat Whisky Live de Barcelona - on havíem fet la darrera sessió de tast - vam comprar un conjunt de miniatures de whisky a granel distribuïdes per la casa Vom Fass.
Part dels maltes d'aquest tast són poc habituals: Braeval 12, Macduff 27, Glen Mhor 26... D'altres són més coneguts: Laphroaig 11, Bruichladdich 20, Bunnahabhain 12, Ben Nevis 13...
Alguns d'aquests maltes van ser interessants de tastar: És difícil trobar un Glen Mhor - aquesta destil·leria va tancar l'any 1983... Tampoc havíem tastat un Macduff amb 27 anys... No eren whiskies excepcionals però sí agradables i valia la pena tastar-los.
Els Islay que hi havia eren més familiars, tot i que no era gens fàcil reconèixer el Bruichladdich - menys fumat del que sol ser actualment...
Un parell de maltes van resultar molt estranys i decebedors. El Braeval 12 i un Vatted Malt de 17 anys tenien un gust ben peculiar, amarg, aspre, astringent i clarament desagradable... Mai havíem tastat un whisky amb un gust semblant i va resultar ben evident que alguna cosa no havia anat bé en la selecció d'aquestes expressions... Realment estrany perquè tots els maltes que es comercialitzen tenen sempre uns nivells de qualitat alts...
En Lluís va ser qui va tornar a presentar un nombre d'encerts més elevat, tot i les dificultats d'aquest tast...

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Ha de ser apassionant. Tot i que aquest any sembla que els whiskies triats no han estat a l'alçada...
Com ho feu per tastar a cegues? Suposo que un dels 4 deu saber quin és quin, oi?

Joan ha dit...

Sempre busquem algun "voluntari" que posi els whiskies a les copes i gaurdi les ampolles (amb etiquetes adhesives que diuen quin és quin...).
És veritat que aquesta vegada la tria no ha estat la millor, però bé, tot és experiència...

Lluís Monteis ha dit...

Sincerament el Braeval 12, i el Vatted malt 17, els pitjors whiskys que he provat en la meva vida. I la casa Vom Fass faria bé en revisar els seus productes abans de comercialitzar-los. És una llàstima embrutir un producte tant elaborat com el whisky de malta amb mostres com aquestes.

Gerard ha dit...

Una de les cates més complicades que hem fet mai. Ja ens la vàrem plantejar com un repte però no comptàvem amb què la qualitat dels maltes que vàrem tastar no estaria a l'alçada. Encara sort que érem els habituals.