22.2.11

Glenglassaugh (MYMAC) 1 any

El passat 11 de febrer va fer una any que es va omplir la nostra bóta a la destil·leria Glenglassaugh. Amb una puntualitat britànica ens ha arribat la mostra d' "esperit nou" (new spirit) - no es pot parlar de whisky fins que el destil·lat ha madurat durant tres anys.
En aquesta primera mostra - extreta just un any després d'omplir la bóta - podem apreciar que durant aquest temps el malta ha agafat un color semblant al del vi blanc - cal recordar que el futur whisky acabat de destil·lar té un color totalment transparent.

Aquest color ve donat per la bóta. Com que és una bóta petita (uns 50l) el color i les característiques de la fusta es transmeten al líquid més rapidament que en bótes més grans. Esperem ara reunir els tastadors habituals un dia d'aquests per fer-ne una valoració - tot i que en tastarem poc perquè és important guardar part de la mostra per veure com evoluciona al llarg dels anys.

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostres, quina emoció... suposo que el tast serà molt interessant! I us enviaran una mostra de l'evolució de cada any? És com veure créixer un fill, oi? je je je...

Joan ha dit...

Sí, cada any rebrem una mostra per veure com va evolucionant i decidir quan l'embotellem...
Volem guardar mostres de cada any per poder-ho apreciar millor...

Celler Sota l'Escala ha dit...

Cada vegada em feu més enveja, una bota pròpia de whisky !
Ja explicareu com l'heu trobat !

Joan ha dit...

Bé, hi ha diverses possibilitats per comprar bótes de whisky. Vaig publicar-ne algunes en aquesta entrada: http://jmitjavila.blogspot.com/2009/12/comprar-botes-de-whisky.html
L'opció de Glenglassaugh és engrescadora perquè permet seguir el procés des de la destil·lació fins a l'embotellament