9.4.11

Mackinlay’s Shackleton Rare Old Highland Malt: La rèplica del whisky de Shackleton

Després d'uns mesos la firma White & Mackay han aconseguit recrear el Mackinlay's Rare Old Highland Malt Whisky - recordem que aquest és el whisky que es va trobar sota una cabana que va ser abandonada per l'expedició de Shackleton a l'Antàrtida.
Una vegada transportat a Escòcia l'expert Richard Paterson ha passat unes vuit setmanes barrejant i tastant diversos maltes tot recreant aquesta mostra.
Segons l'escriptor independent Dave Broom - l'única persona a més de Paterson que ha tastat l'original i la recreació - la rèplica és excel·lent.
Segons Broom: "El whisky de Shackleton whisky no és el gens com l'esperava, crec que ningú podia pensar que fos així. Es tan lleuger, fresc, delicat i tot d'una peça - és un whisky fantàstic. En Richard ha fet una gran feina perquè és un whisky molt difícil de replicar perquè té aquesta delicadesa i subtilesa amb el fum just apareixent el en rerefons".
Es produiran 50.000 ampolles de Mackinlay's Rare Old Highland Malt Whisky i costaran uns 100€ cada una - un 5% d'aquest import anirà destinat a l'Antarctic Heritage Trust.

3 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

Des de que va sortir la notícia de la troballa he tingut interés en tastar-lo, però aquest nivell de preu no és el meu. Vosaltres el tastareu ?

Joan ha dit...

Em sembla que no... No sé pas si es trobarà facilment per aquí... És veritat que el preu és una mica car - normalment tampoc comprem whiskies d'aquest nivell...
Però, en fi, veurem... mai se sap...

Fanelli ha dit...

Joan,
Si us animeu a comprar una ampolla d'aquest whisky, m'agradaria apuntar-m'hi. Ja saps que ni sóc bebedor ni molt menys coneixedor del whisky, però tot sigui per en Shackleton i l'Antàrtida.
Toni M.