3.4.11

Tast de la mostra de Glenglassaugh (1 any)

Aquest dissabte ens vam trobar per valorar la mostra de la nostra bóta de Glenglassaugh. Aquestes són les nostres notes de tast per aquest esperit d’un any:
Color: Vi blanc – l’any que porta en la bóta fa que hagi agafat una mica de color.
Nas: Més aviat dolç. Predominen els aromes vegetals amb notes d’herba i fenc així com també aromes florals.
Gust: Dolç, amb notes de cereals i malta. Dominen els aspectes oliosos. L’elevat grau alcohòlic (63,5º) amaga altres notes.
Final: El final és una mica més sec.

Finalment vam considerar que la mosta és prometedora, el primer any de bóta ha començat a transformar l”esperit nou” i sembla que amb els anys podrem tenir un bon malta...

6 comentaris:

Gemma ha dit...

A partir de quin any ja es pot considerar un bon whisky?

Joan ha dit...

No es pot parlar de whisky fins que ha madurat fins a tres anys. Abans és "new spirit"...
Hi ha whiskies que arriben al seu punt òptim als 10 o 12 anys... Altres - com els Speyside poden madurar durant molt més temps...
En aquest cas com que tenim una bóta petita sembla que pot madurar en un temps més curt.

Joan ha dit...

He comentat les nostres notes de tast a la pàgina de Glenglassaugh a Facebook i això és el que ha dit Stuart Nickerson (un dels responsables principals de la destil·leria): "I thought mine was excellent for 1 year old as well, looking forward to my 24 month sample in a few months time."

sotaescala ha dit...

Fins quan tindreu paciència ?
A partir de quin any ja us embotellen la bota ?

Joan ha dit...

Em sembla que haurem d'esperar alguns anys encara.
A partir de 3 anys (quan ja es pot parlar de whisky) ja es pot embotellar.
De totes maneres hem decidit que esperarem fins que tingui uns 7 anys. Cal tenir en compte que en una bóta de 50 litres el destil·lat evoluciona més de pressa que en una bóta de 200 litres...

Lluís Monteis ha dit...

Aquest Whisky de moment pinta molt bé, per ser el primer any apunta molt bones maneres. Això serà massa, diuen que el bo es fa esperar, i em fa l'efecte que haurà valgut la pena.