18.5.11

Una planta bioenergètica alimentada per... whisky!

Segons informa The Guardian i altres mitjans britànics s'han portat a terme les adjudicacions per tal de construir una planta de biomassa a Rothes.
La peculiaritat d'aquesta instal·lació - que començarà a funcionar el 2013 - és que aprofitaran els residus que es creen en el procés d'elaboració de whisky per produir energia. La planta cremarà les restes de sòlides d'ordi que es llencen quan comença el procés de destil·lació. Segons informen les mateixes fons l'energia que produirà pot abastir d'electricitat fins a 9000 llars.
Les restes líquides de l'esmentat procés es destinaran a l'elaboració de fertilitzant i a l'alimentació animal.
Rothes és en el centre de la regió de Speyside - la zona d'Escòcia on s'hi acumulen la meitat de les destil·leries escoceses.

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Molt bona notícia! Mica en mica sembla que anem pel bon camí...
I fins ara què en feien dels residus?

Celler Sota l'Escala ha dit...

Quantes coses es poden aprofitar del whisky !
Recordo una película en blanc i negre en que els bons, per fugir de la policia durant la llei seca americana, aprofitaven una caixa d'un carregament de whisky de contraband per combustible en el camió que s'havia quedat sense benzina, i és curiós que recordo molt que en la película el vehicle amb combustible whisky corria tant que s'escapava de la policia "dolenta". És curiós com de selectiva és la memòria !

Joan ha dit...

Una part dels residus es destinaven a l'alimentació animal, però no sé si era el 100% o hi havia un percentatge que sobrava... En tot cas amb la crisi energètica que patim i patirem segur que l'opció de crear bioenergia és més rendible.

No sé pas quina és aquesta pel·lícula que comentes... però segur que devia ser una escena ben divertida...