24.11.11

Destil·leries: Old Pulteney

Fa pocs dies apareixia a la BBC que Jim Murray - conegut expert en whiskies - ha considerat Old Pulteney 21 anys com a millor whisky del món. Aquesta distinció apareix a l'edició 2012 de The Whisky Bible.
La destil·leria va ser fundada l'any 1826 a Wick - en el nord-est d'Escòcia. Aquesta localitat costanera era coneguda per la pesca d'arengades i pel whisky. Old Pulteney té uns alambins curiosos, sense la part superior (és comenta que quan eren massa alts per l'edifici on s'havien de situar).
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Old Pulteney mostra unes lleugeres notes salades - per la seva proximitat al mar. Amb tot és un whisky fresc i lleuger amb algunes notes florals i vegetals. És un malta rodó, ben estructurat...
  • Embotellaments més habituals: 12, 17, 21 i 30 anys
  • Situació: Huddard St, Wick, Caithness KW1 5BA (veure situació a Google Maps). És la destil·leria d'Escòcia situada més al nord - exceptuant les de les illes.
  • Regió: Highlands

El llibre de Jim Murray també destaca altres maltes de destil·leries ben diverses: Glenmorangie, Ardbeg, Glendronach, Highland Park... La Biblia de Murray sempre és una guia controvertida però de lectura molt interessant i amena.