Springbank és una de les nostres destil·leries preferides, amb maltes de gran qualitat elaborats amb mètodes molt tradicionals. Per això l'assistència a aquesta màster class era quasi obligada.
Jenny Karlsson, product manager de la destil·leria va presentar l'ampli ventall de maltes que s'hi produeixen alhora que explicava el procés d'elaboració del whisky a Springbank.
Aquests són els maltes que va presentar:
- Hazelburn Sauternes finish: Hazelburn és un malta sense notes fumades. En aquest cas és un whisky cask strength (55,9% alc) de 8 anys que ha estat en bótes de Sauternes els darrers 3 anys de maduració.
- Springbank 10: Una de les expressions clàssiques de la destil·leria, madurat en bótes de bourbon i xerès.
- Springbank 15: Un malta madur i equilibrat... Potser la millor expressió d'Springbank...
- Longrow 14: Longrow és el malta més fumat que es produeix a Springbank. Amb tot, els aspectes torbats no són tan evidents com en un malta d'Islay
- Longrow CV: Una barreja de Longrow d'edats diferents.
2 comentaris:
Jo he tastat el Sprinbank 10 anys i el Longrow CV i haig de dir que pel meu gust són els dos una merevella, i per preu/qualitat pot ser el Longrow li donaria un cert avantatge.
Felicitats per la màster class
Estic d'acord en que són uns maltes excel·lents... A més són elaborats de manera molt artesanal...
Publica un comentari a l'entrada