5.10.11

Visita a Glenglassaugh

Fa uns dies, aprofitant una anada a la Loch Ness Marathon vam poder visitar la destil·leria Glenglassaugh.
La destil·leria es troba a prop de Portsoy a la zona nord d'Escòcia (veure aquesta entrada anterior). L'entorn és realment molt bonic - prats verds a prop del mar. L'edifici de la destil·leria no és molt especial - tot i que es va construir l'any 1873, una part va ser refeta durant els anys 50. Amb tot hi ha alguns edificis originals com uns magatzems de pedra on es guarden algunes de les bótes.
Una vegada a la destil·leria Mhairi McDonald ens van explicar les diverses fases del procés d'elaboració del whisky així com les principals característiques de l'equipament de la destil·leria. Va ser tot un luxe poder conèixer tot el procés de primera mà en aquesta visita particular.

Potser l'objectiu principal, però, era veure la nostra bóta de whisky. Un dels treballadors de la destil·leria ens va guiar pels passadissos d'un dels foscos magatzems - hi flotava una olor fantàstica a whisky madur - fins a trobar la bóta amb les nostres inicials. Amablement es va brindar a treure'n una mostra que haurem d'avaluar properament. D'entrada, però, ens va semblar que l'aroma i el color eren molt prometedors.

En resum una visita molt profitosa i interessant. En podeu veure més imatges en aquest enllaç. Esperem poder-hi tornar tots d'aquí uns anys quan decidim embotellar el whisky.

4 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

Et felicito tant per la promesa d'aquest bon whisky com per el molt bon temps que has fet en la marathon. Queda clar que el whisky amb mesura també ajuda a l'esport !

Gerard ha dit...

Excel·lent visita a la destil·leria; van ser molt amables. I la mostra que ens varen donar fa que poguem estar molt il·lusionats amb el malta que tindrem d'aquí a uns (quants ?) anys.

Lluís Monteis ha dit...

Això promet!!!!

Gemma ha dit...

Marató i whisky... això és com la meva escalada i torrons, je je je... :)