14.9.13

Maridatge 03: Rap amb jaqueta i una troupe de mar acompanyada amb Arran 14 anys


El tercer plat del maridatge va ser un rap amb jaqueta i  una troupe del mar amb cascs - en aquest cas predominaven els gustos del de rap fumat, amb cloïsses i pinyons torrats . Per tant podíem dir que el gust de mar predominava tot i no ser un fumat molt intens. 

Inicialment teníem la intenció d'acompanyar aquest plat amb un Islay - Caol Ila o Laphroaig.  De totes maneres els Islays tenien un caràcter massa fumat pel plat.  Segurament són ideals per plats més fumats.  Per exemple en aquest vídeo la whisky chef Martine Nouet acompanya unes ostres amb tres maltes d'aquesta illa.

Com a opció alternativa vam triar Arran 14 pel maridatge.  Aquest malta - tot i ser d'una illa - no presenta d'entrada uns marcats tons marins.  És, això sí, un malta amb caràcter per poder acompanyar un plat ric en gustos.  El seu aroma és ric, amb notes de cereals i fruits secs.  Quan el tastem trobem primer unes notes lleugerament salades i després desplega tot un ric ventall de gustos amb notes de fruits secs, dàtils i toffee que donen pas a un final especiat.