21.4.14

Maridatge 08: Tomàquet amb olivada d'Aragó i d'arbequina, orenga i sèsam tot acompanyat per un Glenglassaugh 13 anys

Aprofitant les vacances de Setmana Santa vam poder tornar a gaudir d'un altre sopar-maridatge elaborat per la Núria (en entrades anteriors es poden trobar les combinacions d'altres sopars).   Aquesta vegada vam maridar vuit plats diferents amb vuit maltes.  En els propers dies anirem publicant cada una de les combinacions.
Vam començar amb un entrant amb tomàquet untat amb olivada d’Aragó i d’arbequina i adobat amb orenga i sèsam.  Per acompanyar aquest plat vam triar un Glenglassaugh 13 anys (1985). És un malta lleuger, amb notes vegetals, una mica salat per casar amb l’olivada, especiat de fons per maridar amb les notes d’orenga i sèsam.  Com que és un whisky cask strength (55,8% vol) - hi ha qui va optar per diluir-lo una mica amb aigua (personalment vaig trobar que els gustos casaven millor amb un grau alcohòlic una mica rebaixat).  Amb tot també hi va haver qui va preferir prendre el malta amb la seva graduació original - una qüestió de gustos...