6.4.15

Tast: Kavalan vs Penderyn


Fa uns dies els habituals del malta ens vam reunir per fer un tast una mica diferent.

Aquesta vegada els whiskies no eren d’un origen habitual (Escòcia, Irlanda etc...).  Kavalan és un malta de Taiwan que ha rebut molts premis en els darrers anys - el Kavalan Solist madurat en bótes de xerès ha estat guardonat com a malta de l’any per la web de Malt Maniacs.
Per altra banda Penderyn és una destil·leria de Gal·les que va obrir l’any 2000 (anteriorment s’havia fet whisky a Gal·les però la darrera destil·leria havia tancat l’any 1894).

Els Kavalan van destacar per la seva contundència, tot i estar embotellats amb una graduació de 57% desprenien una gran força aromàtica en les seves tres variants:

  • Kavalan (Solist, Bourbon Cask) - amb notes de vainilla, perfumat i afruitat. 
  • Kavalan (Solist, Vinho Barrique) - Molt aromàtic, oliós, amb fruits secs i vainilla.
  • Kavalan (Solist, Sherry Cask) També molt aromàtic, tota una explosió de xerès que ens recorda les grans destil·leries escoceses.  Hi trobem panses, xocolata i molts matisos diversos. Realment és un malta molt destacable.

Davant de tota aquesta força els Penderyn es van mostrar més discrets - d’entrada tenien una graduació més baixa, 46%.  Els tres maltes que vam tastar van resultar ser ben equilibrats amb finals diferents, tot i que no tan directes i expressius com els Kavalan.

  • Penderyn (Sherry Wood) - Un malta amb un final de xerès menys evident que l’anterior.  Hi trobem notes de panses i toffee. 
  • Penderyn (Peated): Una varietat lleugerament fumada - les notes de torba són molt fines, sense la força de la torba de les illes. Elegant...
  • Penderyn (Madeira): Un malta una mica més dolç i fresc que les altres dues expressions.

En definitiva un tast molt interessant amb uns maltes més inusuals però amb grans sensacions.