Aquest cap de setmana ens vam reunir per avaluar la mostra de la bóta de Glenglassaugh.
Ja no ens
arribarà cap més mostra i per tant era el moment de decidir quan embotellar -
si aquest any o a finals de l’any vinent - segons el contracte inicial el malta pot estar un màxim de set anys a la bóta.
Aquestes són les
notes de tast d’aquesta mostra:
- Color: Or pàl·lid (no hi ha canvis en el color en els darrers anys).
- Nas: Aromàtic. Domini de les notes vegetals i d’herba amb espècies de fons. Més tard apareixien aromes de cereals molt marcats (l'olor del mesclat d'ordi i aigua a la destil·leria).
- Gust: Equilibri entre notes dolces i seques. Persisteixen les notes vegetals amb un rerefons torrat. Es troben espècies en el rerefons.
- Final: Llarg i càlid
Comparant amb la
mostra de l’any anterior es nota més maduresa i menys aspectes punyents. Sempre queda el dubte de si caldria esperar
un any més - de totes maneres aquest estiu tenim una bona oportunitat per anar
a buscar-lo...
També caldrà
decidir si embotellem el malta amb graduació cask strength (després de destil·lar tenia
63,5% d’alcohol) o bé el rebaixem a una graduació de 46%..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada