1.4.15

Tast de la mostra de Glenglassaugh (MYMAC) 5 anysAquest cap de setmana ens vam reunir per avaluar la mostra de la bóta de Glenglassaugh. 
Ja no ens arribarà cap més mostra i per tant era el moment de decidir quan embotellar - si aquest any o a finals de l’any vinent - segons el contracte inicial el malta pot estar un màxim de set anys a la bóta.

Aquestes són les notes de tast d’aquesta mostra:

  • Color:  Or pàl·lid (no hi ha canvis en el color en els darrers anys).
  • Nas:  Aromàtic. Domini de les notes vegetals i d’herba amb espècies de fons.  Més tard apareixien aromes de cereals molt marcats (l'olor del mesclat d'ordi i aigua a la destil·leria). 
  • Gust:  Equilibri entre notes dolces i seques.  Persisteixen les notes vegetals amb un rerefons torrat. Es troben espècies en el rerefons.
  • Final:  Llarg i càlid

Comparant amb la mostra de l’any anterior es nota més maduresa i menys aspectes punyents.  Sempre queda el dubte de si caldria esperar un any més - de totes maneres aquest estiu tenim una bona oportunitat per anar a buscar-lo...

També caldrà decidir si embotellem el malta amb graduació cask strength (després de destil·lar tenia 63,5% d’alcohol) o bé el rebaixem a una graduació de 46%..