12.10.15

Tast de Glenglassaugh. Notes de tast del nostre whisky

Fa uns dies el habituals del malta ens vam trobar per fer un tast de Glenglassaugh.  
el dia era especial perquè a més de tastar diverses expressions d'aquest malta (New Spirit, Revival, Evolution, Torfa, 1985, 1985, 25 anys) vam poder-les comparar amb el whisky de la nsotra bóta.

D'aquesta manera vam poder apreciar alguns aspectes comuns en aquests embotellaments:  En tots hi trobem algunes notes de vainilla, d'aromes vegetals - amb altres matisos segons l'expressió i la maduració del whisky.

La nostra bóta presentava aquestes característiques juntament amb altres aromes.  Aquestes són les notes de tast que vam elaborar:
  • Color:  Or
  • Nas:  Ric.  Dolç amb notes florals i de vainilla.  També es fan evidents els aromes de fruits secs.  És mantegós – recorda a les galetes escoceses.  En el rerefons hi podem trobar algunes notes especiades i de fusta.
  • Gust:  Complex i ple.  Tornem a trobar aromes de vainilla acompanyades de regalèssia de pal.  De seguida apareixen notes torrades de fruits secs com ara avellana.  També hi són presents notes mantegoses o olioses amb un rerefons d'espècies, de sal o de mar.
  • Final:  Llarg, oliós i càlid, persisteixen les notes torrades de fruits secs. 
També vam poder comparar l'evolució del malta durant tots aquests anys, tot i que les mostres dels primers anys ja no estaven en gaire bon estat.
En definitiva, una bona vetllada.  Molt contents per com ha sortit el whisky de la nostra bóta