Fa uns dies vam fer un tast de diversos maltes del Japó combinat amb la lectura d'Haikus – poemes curts i plens de sensibilitat d'aquest país.
Els maltes japonesos són en general suaus, amb notes afruitades i perfumades – podem veure la situació de les principals destil·leries en aquesta entrada.
Aquests són els whiskies que vam tastar
- Suntory Hibiki 12 anys: Un blended de Suntory molt equilibrat, suau i elegant. Sembla ser que el seu creador – el Dr Inatomi – es va inspirar en un moviment de la 4ª simfonia de Brahms per la seva elaboració.
- Yamazaki 12 anys: Un malta suau i agradable, amb notes de fruites tropicals i cítriques
- Nikka Pure Malt (Red): Una barreja dels maltes de Nikka amb tocs de fruits secs i herba.
- Hakushu 12 anys: Un whisky de les terres altes japoneses en el que les notes d'herba es barregen amb un punt de gustos fumats.
- Nikka Whisky Form the Barrel: Un blended cask strength, d'alta graduació però subtil alhora, amb gustos especiats i de toffee.
Tots aquests aromes i gustos molt vegetals van tenir el seu complement en la poesia japonesa, molt centrada en la contemplació de la natura.
Entre whisky i whisky no vam menjar pa com és habitual sinó edamame (beines de soja bullides) – tota una festa japonesa per començar l'estiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada