22.1.17

Altres novetats pel 2017

Bladnoch torna a produir
Un dels nostres lowlands preferits, Bladnoch, tornarà a produir aquest 2017.  Després d'estar tancada durant alguns anys, el seu nou propietari – un australià anomenat David Prior que va tenir molt èxit en el negoci del iogurt – té previst recomençar la producció pel maig.
De moment s'han embotellat tres expressions de les reserves de la destil·leria;  Un malta sense edat, un de 15 anys i un de 25 anys.

Dues destil·leries més es posen en marxa
A més de les destil·leries que vam mencionar en l'entrada anterior hi ha dues novetats per aquest 2017:

  • Destil·leria Lindores:  La primera menció històrica que tenim sobre el whisky data de 1494, quan un monjo anomenat John Cor rep una quantitat d'ordi per elaborar «uisgue beatha»;  sembla que el monjo va residir a l'abadia de Lindores – a la zona nord de les Lowlands no gaire lluny de Perth.  Per això la zona ha estat en ocasions considerada com un bressol del whisky escocès.  Ara s'hi està construint una nova destil·leria que podria obrir el proper setembre.
  • Destil·leria Toulvaddie:  Un nou projecte també amb un aspecte diferencial. Aquesta micro destil·leria de les Highlands – no molt lluny d’Inverness – serà la primera fundada exclusivament per una dona.  Sembla que podria estar operativa pel maig.  Com en moltes de les noves iniciatives hi ha la possibilitat de comprar bótes del whisky i de formar part d'un club de fundadors.