9.11.07

La Maduració (i II)


Per madurar els whiskies normalment es fan servir botes de roure americà però també podem trobar altres botes que intervenen en el procés. La bota on madura el whisky té una gran importància a l'hora de dotar de matisos al whisky - tant de color com d'aroma i gust.
Tradicionalment també hi havia moltes destil·leries que feien servir botes de xerès (eren molt barates d'obtenir donat que el Regne Unit importava molt xerès d'Espanya).
Actualment molts maltes maduren en més d'una bota durant el procés. Per exemple un whisky pot madurar 12 anys en una bota de roure americà i passar 2 o 3 anys més en una bota de xerès o d'oporto per tal de donar-hi altres matisos. És el que s'anomena "finish" o "final".
En aquests darrers anys han proliferat els whiskies amb finals ben diversos (xerès, oporto, madeira...). Vet aquí alguns exemples de la casa Glenmorangie que va ser precursora en finals ben diversos: Glenmorangie Port Wood, Glenmorangie Madeira Wood, Glenmorangie Sherry Wood. Ara també podem trobar Glenmorangie Golden Rhum Finish, Glenmorangie Margaux Finish, Glenmorangie Sauternes Cask Finish.

2 comentaris:

josep-maria ha dit...

Si seguim així.... més que un blog sobre whisky's tindrem tot un post-grau.... per no dir un Master

Lluís Monteis ha dit...

És que el Magister hi va molt, però que molt, fort.