29.11.07

Sideways (Entre copes) – Alexander Payne 2004


L’altre dia vaig veure aquesta pel·lícula d’Alexander Payne; tot i que no té una relació directa amb el món del whisky, sí que hi podem trobar diversos punts de connexió.

Entre copes és una comèdia centrada en uns personatges – dos perdedors que ja passen dels 40 i que podríem dir que es troben en una mena de crisi de la mitjana edat (de fet, en plena crisi dels 40 com diem per aquí).

El context d’aquesta comèdia, d'aquesta crisi, és el món del vi, dels tasts, dels diferents cepatges...

Podem observar el periple d’aquests dos personatges en una escapada per tastar vins a les valls de Califòrnia – Santa Ynez , de manera que ens trobem davant una road movie per les valls del vi de l’Oest americà.

A més també podem trobar una certa complicitat entre personatges i vins: Es pot comparar la vulnerabilitat del personatge principal – Miles – amb la fragilitat del seu cepatge preferit: el Pinot Negre (la venda de vins elaborats amb aquest cepatge va augmentar a Estats Units després de la distribució de la pel·lícula). El complex estudi dels personatges ve doncs complementat pels seu gustos a l’hora de beure un vi (Miles, més emocional i sofisticat, prefereix uns vins molt concrets mentre que Jack, més vividor i despreocupat presenta una sensibilitat ben diferent).

Finalment mencionar que el títol original (Sideways) es refereix als camins secundaris – els que porten a les vinyes i les bodegues, als camins secundaris que els personatges agafen per escapar de les seves pròpies vides.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jeje... aquests dos de dalt de la muntanyeta sembleu els dos cunyats (l'Amargant i tu), segur que no ereu vosaltres els de la pel·lícula?

Anònim ha dit...

Per cert, una recomanació per a tots els que vulgueu passar de la teoria a la pràctica; o el que és el mateix: una recomanació per aquells que vulgueu posar en pràctica els savis consells del "sensei" Joan....

cava benito http://www.cavabenitowhisky.com/

Probablement la millor botiga dels països catalans pel que fa als maltes. Està a Andorra, a Escaldes, i és un paradís; no només per la gran varietat de maltes que tenen sinó pel tracte d'en Benito (fill). En sap un munt, està molt al dia i a més et fa bones recomanacions i sempre cau alguna degustació.

Una bona raó per anar al "país dels Pirineus", encara que després s'hagi de compensar a la canalla amb els gadgets del McDonalds ;-)

Gerard

Joan ha dit...

Tens raó amb això de la Cava Benito. Ja tinc ganes d'anar-hi aquest final de mes... ja explicarem què hi hem trobat...