4.11.07

La maduració


En missatges anteriors hem vist els elements que composen un single malt i la influència que hi té la turba en el procés d'assecat del maltejat.
Un element de primordial importància és la maduració del whisky.
Acabat el procés de destil·lació obtenim el que s'anomena "new spirit".
Aquest "spirit" no té color però sí un grau alcohòlic molt elevat (entre seixanta i setanta graus). Una vegada vàrem tastar un "new spirit" de Kilchoman com a prova i va resultar molt difícil d'olorar i de beure donat que tenia un caràcter molt alcohòlic i encara poc expressiu; això no vol pas dir que no serà un bon whisky - de fet hi havia elements que apuntaven cap a un futur Islay fumat però a la vegada una mica afruitat.
Arribats a aquest punt cal dir, que per tal de poder parlar de whisky cal que el destil·lat passi com a mínim tres anys en una bota.
Aquesta maduració era l'aspecte que li faltava en aquest "spirit" al que ens referíem anteriorment. La majoria de maltes que trobem en el mercat han madurat entre 8 i 18 anys en una o més botes. També whiskies amb força més anys de maduració tot i que el preu puja en proporció geomètrica a mida que passen dels 20 anys...