Un treballador de la destil.leria m'ha demanat avui a veure si sabia quina era la diferencia entre el temps a Cambeltown a l'hivern i a l'estiu. Jo li he contestat que no en tenia ni idea i ell m'ha dit: "La diferencia es que a l'estiu la pluja no es tan freda"
Avui - un dia plujos a estones - ha estat un dia molt interessant perque m'ha tocat treballar en el maltejat. Aquesta es una tasca que ja no fa practicament cap destil.leria.
Primer hem hagut d'anar a portar l'ordi del terra d'assecat cap el terra del maltejat. Alla l'hem hagut d'escampar be. Despres d'aixo els treballadors han ences el foc de turba i despres el meu col.lega suec i jo hem hagut de mantenir el foc - anant a buscar turba, seca primer i despres humida (perque faci mes fum)... El foc - o millor dit el fum - s'ha hagut d'anar mantenint unes 6 hores perque es malta per elaborar Springbank.
Apart d'aixo tambe ens hem dedicat a altres tasques que anaven sortint i hem tingut un sessio teorica sobre tot el proces de destil.lat. Com que ens deixen anar per tot arreu i fer les fotos que vulguem tinc bastantes imatges de tota la destil.leria.
Al migdia anem a una mena de sala VIP on ens mengem els dinar (no massa abundant, pero no fa falta perque els esmorzars i els sopars son molt abundosos...); el millor es despres de l'apat, quan tenim una tria d'uns 150 maltes per fer un petit tast...
5 comentaris:
Ei Joan,
tu per aquestes terres i jo a la Fageda d'en Jordà.....
Vinga que disfrutis
Petits tasts, bona escusa té el malalt, tota la comèdia de la turba, fent veure que treballeu una mica, per disimular l'important: els tastes.
Quin morro...més fi, vull dir...
Escolta, aquest curs l'has pagat o et pagaran ells a tu? Rampinyar, fer foc, collir turba... us fan treballar molt!
Però suposo que el tast de després de dinar deu compensar la resta ;)
Espero que segueixis disfrutant tant com fins ara i que us faci una mica de sol!
Renoi Joan, una cata de 150 maltes ??? I la teva parella (de treball és clar) has dit que és sueca o suec ???
Que dolenta que és l'enveja...
Josep Maria: A la fageda tambe s'ho pot passar be un....
Ei Lluis aqui treballem molt i anem tastant el que podem, tot i que avui dijous ho hem compensat...
Gemma: Avui si que fa sol... a veure si dura... de moment no he trobat cap llibre sobre pastissos i whisky... a veure si puc trobar alguna cosa els dies que queden...
Gerard: Es suec i molt alt...
Publica un comentari a l'entrada